image

Levottomuus ja päässä pyörivät ajatukset tekevät nukahtamisesta vaikeaa

Onko sinulla nukahtamisvaikeuksia?

Onko sinun vaikea saada unen päästä kiinni? Et ole  yksin ongelmasi kanssa. Joka kolmannella suomalaisella on vuosittain uniongelmia. Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan noin puolella yli 65-vuotiaista on uniongelmia.

Ahdistuneisuus ja levottomuus ovat usein syynä siihen, ettei onnistukaan rauhoittumaan, kun on aika mennä nukkumaan. Joskus levottomuus voi jopa tuntua lihasjännityksenä  ja jäykkyytenä kehossa. Kun menet huolestuneena sänkyyn, ajatukset jäävät helposti päähän pyörimään ja tämä vaikeuttaa rentoutumista ja nukahtamista.

Kun taas et saa unenpäästä kiinni, yöunet jäävät lyhyemmiksi ja unenpuute voi haitata seuraavaa päivää. Ahdistus ei poistu ja se vaikuttaa keskittymiseen ja mielialaan. Stressi ja levottomuus ovat yleisiä syitä nukahtamisongelmiin ja siksi on niin tärkeää pitää huolta omasta palautumisesta kun elämä tuntuu stressaavalta.

Lievän henkisen stressin oireet ja nukahtamisongelmat

Voit ottaa Sedixiä päivällä, jos tunnet hermostuneisuuden ja ahdistuksen hiipivän tai illalla kun ajatuksesi  jäävät pyörimään ja vaikeuttavat nukahtamistasi. Sedix on perinteinen kasvirohdosvalmiste, itsehoitolääke, jota käytetään lievittämään lieviä henkisen stressin oireita kuten hermostuneisuutta, huolestuneisuutta tai ärtyneisyyttä ja helpottamaan nukahtamista. Sedixiä voi käyttää päivällä ja illalla päivittäin.

Sedix product

Perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka

Lievittää henkistä stressiä

Helpottaa nukahtamista

Vähentää hermostuneisuutta

10 vinkkiä henkistä stressiä ja ärtyneisyyttä vastaan

Alla muutamia vinkkejä henkistä stressiä vastaan ja nukahtamista helpottamaan. Kun pääset eroon päivällä vaivaavasta levottomuudesta ja vaikeudesta saada unen päästä kiinni, saat lisää energiaa tärkeille asioille.

  1. Aseta itsellesi rajoja. Varaa tietty aika päivästä ongelmien ja muiden sinua huolestuttavien asioiden läpikäynnille. Sen jälkeen voit sanoa hyvästit niille.
  2. Kiinnitä huomio niihin asioihin, joihin voit vaikuttaa ja hyväksy asiat joita et voi muuttaa.
  3. Rentoudu. Rentoutumistekniikat voivat vähentää ahdistusta ja auttaa hallitsemaan stressiä. Esimerkkejä ovat hengitysharjoitukset, rauhallinen musiikki, meditaatio ja jooga.
  4. Hyväksy tunteesi ja anna niiden tulla. Jos kuitenkin koet, että tunteet estävät sinua elämästä kuten haluat, harkitse kannattaisiko sinun ottaa yhteyttä lääkäriisi lisäapua varten.
  5. Yksi vaihtoehto on olla yhteydessä ammattiterapeuttiin. Voit saada apua ongelmien selvittämiseen ja oppia tapoja käsitellä vaativia tilanteita.
image
  1. Mene aikaisin nukkumaan. On helpompi käsitellä huolia ja takaiskuja, kun olet levännyt. Silloin saa myös enemmän energiaa treenaamiseen.
  2. Liiku päivittäin. Fyysistä aktiivisuutta suositellaan vähintään 30 minuuttia. Säännöllisen harjoittelun kautta elimistöön erittyvät aineet lievittävät ahdistusta, lisäävät sekä itseluottamusta että elämäniloa.
  3. Rajoita kahvin juontia. Liian paljon kofeiinia lisää adrenaliinitasoa kehossa ja tekee meistä hermostuneempia ja stressaantuneempia.
  4. Syö monipuolisesti ja terveellisesti. Stressi ja hermostuneisuus vaikuttavat ruokahaluun; toiset syövät liikaa, toiset liian vähän. Varmista, että syöt tarpeeksi terveellistä ja monipuolista ruokaa.
  5. Vietä aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Arvosta läheisiä ihmissuhteitasi. Hyvät ihmissuhteet ovat tärkeitä sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille.
image